16 Aralık 2010 Perşembe

LİSANLAR AYRI OLSADA

49 yaşındayım, aklım erdiğinden beri memleketimiz olan İskenderun ve Adana da arap kökenli vatandaşların kendi lisanlarını,çarşıda pazarda konuda komşuda aynı şekilde kürt kökenli vatandaşlarında kendi lisanlarında konuşmalarına ne tuhaf nede yadırgayacak şekilde bakıldığını yada müdahale edildiğine hiç şahit olmadım.Herkes istediği gibi konuşuyordu ve hala konuşuyor konuşmayada devam edecekler ki bu en doğal haklarıdır.Buda insanların nasıl özgür olduklarının ispatıdır.Ancak bu demek değilki bir ülkede 2. bayrak yada 3. bayrak olacak ve her konuşulan lisan zorla yaşadığı ülkeye kabul ettirelecek.O halde Yurt dışında yaşayan milyonlarca vatandaşımız yaşadıkları ülkede baş kaldırsın ve kendi isteklerini kabul ettirsin!!.Her vatandaş ya da o ülkede yaşayan her birey özgürce yaşamalı ama tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi benim ülkemde de kalkıp kendi başına karar verip fikirlerini zorla kabul ettiremez.TÜRKİYE CUMHURİYET'İ karma topluluktan oluştuğu gibi tek çatı altında toplanmıştır aile içi düzenini bozmak şuna benzer; sürüden ayrılanı kurt kapar.

2 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

Eskilerden böyle ayrımcılık yoktu benim çocukluğumda mesela biz ne kürt bilirdik ne alevi ne laz hiç birinin farkı yoktu..
Ama şimdi insanların dertleri başka amaçları başka..

bilgem dedi ki...

Ne kadar haklısınız.Bütün amaçlar dış güçlere ait.Bizi bölmeye çalışıyorlar.Melek hanım duyarlılığınıza teşekkür ederim.
Nilly