16 Haziran 2009 Salı

DÜŞÜNÜYORUM O HALDE VARIM...!!



Aklın (us) kargaşalığı hiç çözülemeyecek;





Genelde insanların boş bakışlarını izlerim,bu yakınımda olabilir ,tanımadığım kimsede.

Yüzlere bakınca milyonlarca insanın hiç birbirine benzemediğini görürsünüz çok dikkatli bakınacada mutlaka birini andırıyodur.Farklı kılan tek şey parmak izi o da Yüce Rabbimin bir sanatı.
Belediye otobüsleri bu izlenim için idealdir!! dedim ve aklım markete gitmemi hükmetti canım çilek istemişti gidip aldım yıkadım vede mis kokulu çileğimi yiyerek yazmaya başladım ...

Kendimle konuşuyorum her zaman olduğu gibi "şimdi sırasımıydı bunu almaya gidiyorsun üstelik havada çok sıcak,yapılacak bir sürü işin var dosyalar hazırlanacak şimdi bu blog yazının ne gereği var "boşveerrr iyi yaptım..bazı istekler kısıtlanmamalı.

Evet belediye otobüslerinde kalmıştım

Düşünen insanları kim merak etmezki ! Aklından ne geçiyor acaba? Benim hakkımda ne düşünüyor? "Şimdi beyninin içine girmek isterdim düşüncelerini okumak için" dediğimiz hiçmi olmamıştır?
Okuyabilsek neler olur neler...bu açılıma girmek istemiyorum.
Düşüncelere dalmasınız dahi karman karışıktır aklınız saliseler içinde neler geçer neler, öyle hızlıdırki bu düşünceler bazen diyebilirsinizki- "bunu benmi düşünüyorum?" Kendinizden kaçarsınız yok yok düşünmemem lazım deyip elinizle şöyle bir tarafa hareketle itersiniz fikrinizi. Oysa aynı anda iş düşünüyorsunuzdur halledilmesi gereken,bir taraftandanda bir müzik vardır derinden derinden aklınızın içinde devam eden melodi ve şarkı sözleri akla kah gelir kah gelmez.Birde ruh halinize bağlıdır akla gelen şarkılar hem kahıredersiniz hem söylersiniz kimse sizi duymadan.Beyin çalışmaya devam ediyor hani boş boş bakarsınız sorarlar "ne düşünüyorsun?"-"hiç hiiiç birşey"diye cevap veririz..Nasıl; hiç birşey? O an çok şey olmasada bir tek düşüncede odaklanmıştır beyin.Açıklayamayız.Anlatmaya kalksak saatleri alır oysa salisede otuz sene geçer gözünüzün önünden.En kestirme cevap geçmişe gittim olur.Birde kavga edersiniz aklınızda kızdığınız biriyle kendimiz sorar kendimiz cevaplarız... olmasını istediğimiz gibi..))

Yaşlıları çok severim bakarım ,izlerim içim burulur onlara bakarken aslında geleceğim benimde öyle olmaya başladı kimbilir belkide şimdiden hazırlanıyorum..Öylece etrafa bakarlar bazılarına laf atarım aslında çok konuşmam hatta hiç konuşmam otobüslerde suskun gitmeyi tercih ederim yeterince okula giden gençler hareket getiriyorlar bulundukları yere.Tek düşünceleri vardır gülüp eğlenmek hayatı T ye almak yabancı gençlik özentisi ile şekillenen davranış içinde paldur küldür binerler vede inerler bazen içimden "oh be " derim! ruh halim iyi değil ise kurtulduğum için söylerim .))) Bunlarda geleceğin doktoru avukatı hemşiresi mimarı yada askeri olacaklar kimbilir belkide bu çocuklardan biri başbakan olacaktır diye salisede aklımdan geçer indikleri an unuturum....
"aahhh gençlik ahh "derim yaşlılara "gençlik nasıldı kimbilir?"dedimmi birçoğu anlatmaya başlar
gençliğini , AHH çeke çeke kendimi onların yerine koyarım gün gelecek bende otobüse 5 dakika da bir ayağımı atacağım 5 dakikada diğer ayağımı tüm otobüs bekleyecek şoför bey sabırsızlanarak "hadi teyzem senimi bekleyeceğiz" desede.

Bazı yaşlılar konuşmaz öyle bir kafayı sallarlarki o harekette hayatın çilesi vardır,yaşanmamışlığı vardır,yılların çabuk geçmişliği zaten anlarsınız vede susmayı tercih edersiniz.

Otobüsün camından dışarıyı seyrediyorum: en çok sevdiğim manav tezgahlarıdır.Sanat eseri gibi
sergi yapar işin ehli satıcılar.Ressamlara hazır natürmort gibi.

İşte şık bir pastane dondurma veriyor çocuklara geçmişe gittim biran.Bizim çocukluğumuzda dondurmacılar el arabasını dondurma tezgahı yapar buzlu kapaklı kazanın içine gaymaklı dordurma koyar "dondurmacı geldiiiiiiii buz gibi dondurmaaaa "diye satarlardı.Annem bizi öğlen uykusuna yatırır uyanınca almaya söz verirdi. 1o kuruşu kaptıkmı yolunu gözlerdik beyaz takkeli hijyensiz dondurmacıyı..)))Yine böyle birgünde dondurmacı geldi ben parayı uzattım bana dondurma vermedi dediki "git annene söyle bu para artık geçmiyor başka para versin" arkadaşlarım dondurmalrını yemeye başladı ben hemen eve gittim anneme söyledim önce kızdı sonra yeni para verdi tedavülde olan.)) hemen koşturdum birde ne göreyim gitmişti yoktu para elimde öylece kalakalmıştım.Bunun içindirki ne zaman dondurmacının önünde bir çocuk görsem mutlaka ona dondurma alırım belkide tedavülden kalkan para vardır cebinde....

Hay ALLAH bu otobüs yaklaşık yirmi dakika yol alıyor ben yirmi düşünce içinde yolun sonuna geliyorum.






DÜŞÜNÜYORUM !DEMEKKİ VARIM.......








4 yorum:

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Nilly...

Biz genetik 2 kuzen...

Bizi 2 hafta trafigin icinde biraksalar...

Sanirim kitap degil bir dizi ansiklopedi yazariz :-D

Seni de seviyorum genlerimizi de ;-)

nilly'nin dünyası dedi ki...

Bende seni seviyorum canım.

Yılların ara mesafesi bir sıçramada kapandı gibi.ben mutluyum aynı geni paylaşmaktan..))

Adsız dedi ki...

Allah Alllah... Ne oldu şimdi genetik kuzenler..
Siz yan yana gelip beş saat sohbet etseniz dünyayı yeniden yorumlarsınız...
Kubilay

aysebebek dedi ki...

Tek kelime ile muhteşem..Yıllar var neredeyse otobüse binmedim Nilly'cim ve ne kadar hoşuma giderdi insanları izlemek,ne düşündüğünü anlamaya,gençliğinin neye benzediğini çıkarmaya çalışmak.Bir an ben de gittim geldim o günlere..

111