8 Haziran 2009 Pazartesi

ACI ÇEKİYORUM



Geçen hafta yazmış olduğum blog yazımda, Pazartesi günlerini ne kadar çok sevdiğimi tasvir etmeye çalışmıştım.

Oysa bu pazartesi benim için en kötü hatta yaşadığım en kötü günlerden biri olarak kalacak aklımda...

Tıpkı resimdeki gibi hissediyorum kendimi...Kötü CADI..







Pazartesinin vermiş olduğu o güzel heyecan ile hazırlanıp her zamanki güler yüzümle yol boyunca ne kadar esnaf yada komşu var ise "günaydın,hayırlı işler kolay gelsin gibi iyi dileklerimi sunarak büroma kadar gittim.Hoş bunu her sabah yaparım....


Önce; iş yerimde yolunda gitmeyen işler olacağını tahmin ederek kapıyı açtım.Hislerimde yanılmam.


Dışarıda halledilmesi gereken işler için otobüs durağına gittim 5 dk bekledim vede ani kararla geri döndüm..Döndüm içimden gitmek gelmedi.


Babam şaşırdı beni görünce "gitmek istemedim"dedim ağzımı eğerek.


Yine ani kararla başka iş için dışarı çıktım saat 11.15 ti ve benim 12.00 ye kadar resmi dairde olmam gerekiyordu ki işim yetişsin.Malum bizim resmi dairelerimiz 5 dakika öncesi işi bırakır.*Dip not istisnalar kaydı bozmayan çok az memur var!*


Otobüs durağına geldim bekliyorum ...Allahım oda ne miniminnacık yavru kedi sesini duyarabildiği kadar bağırıyor yardım istiyor ve onu simsiyah koca cüssesiyle sipsivri vede sert gagasıyla didkliyen kargayı gördüm...mümkün değil can dayanmaz manzaraya....


Anayol vızır vızır acelesi olan sürücülerle dolu araçlar,hiç birşeyi düşünmedim atladığım gibi karşıya geçtim öyle bir yedeki yavru kedi ve karga köprünün hemen kenar taşının üstünde demirparmaklıklar yanında, aşağıda anayoldan daha fazla süratle geçen araçlar mevcut.

Biranda ben "Allah seni kahretmesin, bırak ,tüh bak hala bırakmıyor kış mış " yetmiyor el kol hareketi derken yapışkan karga uçtu ağaca kondu..Benim yavru kedimde can havli ile köprüden kendini aşağı attı yaklaşık 7 metre dir diye düşünüyorum.yarın gidip bakacağım.


Ölmedi kedicik hala feryad figan bağırıyor araçlar son sürat dayanamadım yasak olan yola girdim kenardan kenardan gidiyorum korna çalıyorlar "delimisin" diye bağırıyorlar hiç bir şey umurumda değil sadece yavru kedi önemli...


Köprü altında kovalamaca oynuyoruz yavru kediyle bu arada meraklı kişiler bariyerlere yaklaşmış onlar için deli bir kadın ile kedinin canlı film çekimi yapılıyor.Umurumdaydı sanki ne düşündükleri.

10 dakikalık kovalamaca ardında kediyi yakaladım veeeeeeeee çok çevik bir hareketle yavru kedi elimden kaçtı yolun ortasına fırladı o anda gelen araç ...........................................................................................................................................................


Çok kötüyüm hiç birşey üzüntümü telafi edemez gözümün önünde karga vede bana yattığı yerde melin melin bakıpta peşimden gelmeseydin ben hala yaşıyacaktım diyen yavru kedicik..


Doğanın işine karışmamalıydım diye feryat figan bağıra bağıra ağladım...Karga ile yavru kedi kendileri mücadele verseydi diye ağladım.Eve gelip kedimden özür diledim" ben yardım etmek istedim böyle olsun istermiydim"dedim.


Kötüyüm hemde çok kötüyüm tıpkı cadı gibi hissediyorum kendimi.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu yaşamın kendisi.
Acıtır, bilirim ama sadece sözün bittiği yer değil, yapaılacak şeylerin de bittiği nokta bu ablacım.
Hayat, heyhat!
Kubilay

Adsız dedi ki...

Yaşam elinden kayıp giderken çok acı oluyor çaresizlik çok berbat duygu..(( Kubi cim.

Nilyy

aysebebek dedi ki...

Hiçte cadı madı değilsin.Sen nereden bilecektin kendini köprüden aşağı atacağını.Zaten korkmuş yeterince..anlayamamış yardım elinin şevkatini..

Üzme kendini Nilly'cim sen onu sadece korumaya çalıştın.Kendine haksızlık edip katil muamelesi yapma artık.Biliyorum ne kadar üzgün olduğunu ,ağlamalarını..

Sen bir Meleksin ayrıca bunu da unutma.

Gulteinen Şahap'a sorar elbet akrabalarının ne menem edepsiz olduklarını..

111

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Nillycigim..

bu belki de sana bir mesajdi?

ne dersin?

dur hazir dubaideyken Sahapla bu konuyu konusayim ben...

konumuz gelmisken... ben sana seni ne kadar cok sevdigimi soylemis miydim????

Adsız dedi ki...

@Ayşebebek yumuşacık tesellin için teşekkür ederim..Sesinde beni sakinleştirmişti canım sağol.

@Bir gerçek var kuzencim Rabbim in işine karışmayacaksın.Ama seyircide kalamıyorsun..olacakları kestiremiyorsunki; kitabın arka sayfasında ne yazıyor bilebilirmiyiz yazarın dışında..!!

Çok söyle sevdiğini ben sevgiyi severim sevenlerle ....

NİLLY

Adsız dedi ki...

Ne kadar kötü ne kadar hüzün dolu bir olay olduğunu bir sene önce yaşamıştım .O yüzden halacım üzüntünü anlayabiliyorum üzüldüğün zaman üzüntünü,mutlu olduğun zaman mutluluğunu paylaştığın pisicik sonra bir gün geliyor o sana elveda kendine iyi bak diyen gözlerle sana bakıp hayata veda ediyor.
yeğenin erol

ucar.arif dedi ki...

Iki ay once hayatimda ilk defa bir kopege carpip olumune neden olmustum.Bunu hic istememistim.Bir milyon kilometre yaklasik yol yapmistim bugune kadar ama sadece bir kaplumbaga ezmistim.Ikside benim icin cok kotu bir tecrubeydi.iki ay sonrada cenesi parcalanmis bir sokak kedisini veterine goturup ameliyat ettirip hayata geri dondurduk( Oglumla beraber)
Hayat aynen boyle iste ! Bilerek yaptigim tek sey hayat vermek kurtarmak ...bilmeyerek yaptiklarimi zaten bilmiyorum ki.Bilsem yaparmiydim.Sen de bence boyle yaptin.
Uzulme iyi insan.

nilly'nin dünyası dedi ki...

@ Teşekkür ederim Arif arkadaşım..arkadaşım diyorum Kubi bizim için ne ise sizde öylesiniz.
Hayat acı tecrübelerle kıvamlaşıyor.

@ Halacım canım benimle üzütümü paylaştığın için çok mutluyum.